Nya hökugglemöten

Under älgjakten har jag legat lite lågt med fotandet och på senare tid har ju det usla vädret dominerat totalt. Men idag var det iallafall uppehåll så jag trotsade stormvindar och grå himmel och gav mig ut en stund. Knappt hann jag ut innan den första hökugglan visade sig och strax därefter fick jag korn på ytterligare en individ. Tror det rör sig om en unge från i somras och en vuxen men helt säker är jag inte. Det dåliga ljuset och den grå himmlen gjorde det lite knepigt men med extrem överexponering lyckades jag iallafall få till några bilder. Ugglan på bilden landade just intill mig och som tur var just utanför närgränsen på objektivet. Kul också att den valde en grantopp som omväxling till de vanliga torrakorna.

En sak som inte var så rolig att se däremot var flera nya, pågående avverkningar i området. Ingen fröjd för ögat direkt och det är ju knappt man känner igen sig men som tur är verkar ju inte ugglorna ta någon större notis om det hela. Bara att hoppas att det så förblir också.

Ytterligare bilder finns på Facebook-sidan som ni gärna får gilla också!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln