Lågsäsong på orrmyren

Förra veckan passerade jag min orrmyr på väg till ett annat fotoprojekt. Jag passerar den lite då och då och oftast under morgontimmarna så står ett antal tuppar framför gömslet, så även den där morgonen. Eftersom jag aldrig testat myren på hösten trots att jag tänkt tanken många gånger så beslöt jag mig för att ge det ett försök och i morse kröp jag åter in i gömslet. Termometern visade på -8 grader då jag lämnade bilen för att gå den sista biten fram till gömslet under en stjärnklar himmel och under fötterna knarrade frosten på den frusna myren.

Efter att jag tänt värmaren och sovit en stund väcks jag så av det välbekanta ljudet av orrar på inflygning. Solen har börjat stiga över trädtopparna och när jag tittar ut kan jag räkna till sjutton stycken tuppar framför gömslet. Naturligtvis är det inte samma intensitet på spelplatsen som under våren men från och till hör jag lite av orrens kuttrande spel och några gånger brakar tupparna ihop också. Men mest står de bara och putsar sig eller ser frusna ut. Vid halv elva på förmiddagen lyfter de som på given signal och en fin morgon på orrarnas myr är över.

Min förhoppning med morgonen var att hitta lite nya bilder på orre och jag kunde lämna gömslet nöjd...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln