-17 Celsius, kallt och kalhugget

Jag har spenderat dagen med att kolla in hökugglornas domäner igen. Det var ett tag sedan nu och jag önskar att man kunde säga att allt var sig likt men riktigt så var det inte den här gången heller. Under hösten har man avverkat stora områden av ugglornas skogar. På vissa ställen känner man knappt igen sig längre. Nu var det nästan en månad sedan jag var dit senast och när jag kom ut idag så var det dags för nästa käftsmäll då man utplånat ytterligare ett skogsparti där bland annat en rejäl tall med ett fint bohål för pärlugglan stått. Men inte längre alltså. Detta till trots så var hökugglorna fortfarande på plats, såg två, så de verkar inte störas nämnvärt av det hela. Alltid något.

Men om man bortser från mänsklig påverkan så var dagen fin, -17 grader, klart, kallt och med en lågt stående vintersol.  Blev dock inga bilder att visa så jag bjuder på en ”liten och vanlig” från i torsdags istället då den låga morgonsolen skapade en fin fond tillsammans med skogen.

Missa inte heller min nya, anspråkslösa Youtube-film som jag klippt ihop av diverse filmsnuttar och bilder. Ibland, när väntan på att något ska hända blir lång, brukar jag filma lite också. Du hittar filmen här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln