Större spett på skogsmatningen

Äntligen kan man börja se att dagarna blir längre igen, att ljuset är på väg tillbaka, och efter några trista veckor med gråväder så börjar även inspirationen infinna sig igen. Således också dags för årets första blogginlägg. Då förutsättningarna varit som de varit har jag nöjt mig med att till största del fota vid min skogsmatning hemmavid den senaste tiden. Det är ju förstås inga ugglor eller andra rovfåglar som är aktuella här men var sak har ju sin charm. Här är det full fart dagarna igenom, inte minst på mina favoriter talltita och svartmes som båda är frekventa besökare vid maten. Det är fascinerande att se hur orädda de är trots att jag fotograferar helt öppet, utan gömsle, bara fem-sex meter framför maten. Hackspettarna är ju lite skyggare och har mest cirkulerat i närområdet men den senaste tiden har den större hackspetten på bilden också vågat sig ner när jag är på plats. Riktigt kul!

Under rubriken Projekt i menyn här ovan kommer det att dyka upp lite mer om skogsmatningen framöver också, håll utkik!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln