Duvhök i dagarna två

De senaste dagarna har, som jag skrev tidigare, ägnats åt duvhöken. En av de absolut vackraste rovfåglar vi har i skogarna.

Allra helst hittar jag ju mina motiv inom Västerbottens gränser men det finns ett annat område som jag också håller väldigt högt och som jag väldigt gärna återkommer till gång på gång och det är Svartådalen i Västmanland, närmare bestämt i trakterna kring Salbohed. Jag tror det var 2011 som Daniel berättade om sina planer på ett duvhöksgömsle här och när han förra hösten drog igång så bokade jag naturligtvis ett par dagar. Tyvärr prickade jag in ett oerhört skitväder då så förhoppningen vid årets besök var först och främst lite bättre förutsättningar.

Och så blev det, det dröjer inte länge efter att det ljusnat den första morgonen innan jag hör duvhöken ropa i närheten. På nolltid går man från att ha suttit halvslumrande med en kåsa kaffe i näven till att på helspänn spana ut framför gömslet. Det är nog en av de stunder jag gillar allra bäst, när man ser och hör på omgivningen att något är på väg att hända och man bara sitter och väntar på när det ska ske. Och så plötsligt så sitter hon där framför gömslet, den vackra duvhökshonan.

Efter två lyckade dagar med välfyllda minneskort kan jag inte annat än vara nöjd.

Avslutningsvis vill jag tipsa om ett boende här nere och det är Salbohedgården! Att bo hos Johan och Wilma rekommenderas verkligen om man har vägarna förbi!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln