Lugnet före stormen

Även om dom mest intensiva speltiderna för orren fortfarande är ungefär en månad bort i tiden så börjar det ju så smått att dra ihop sig. Med det i åtanke och en lovande väderprognos så kunde jag inte motstå att ta en morgon i orrgömslet i onsdags för att kolla läget. Myren är fortfarande snötäckt och skaren gör promenaden ut till gömslet lättsam. Tyvärr visar det sig också att snötäcket är så pass tjockt så att jag inte kan använda mig av de lägre fotogluggarna men det gör egentligen inget den här tiden på året. Vid 04:00 är jag inne i gömslet, har satt fart på värmaren och bäddat ner mig i sovsäckar. En timme senare ljusnar det och strax därefter hör jag orrarna anlända till myren utanför. En liten stund spelar de lite tafatt innan något stör och de lyfter igen. Väntar några timmar till innan jag ger upp och konstarerar att det fortfarande är lite tidigt för orrspel men som alltid är det ju trevligt att vara ute ändå. Och jag vet att det snart är full action på myren igen, det är bara att ge sig till tåls.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln