Siluett av en berguv

Berguven är i sanning en riktigt imponerande uggla, både till storlek och inte minst klorna som ser mer än brutala ut. Har spanat en del efter just berguv på sistone men lyckan har inte varit med mig trots att den synts rätt frekvent ett tag. Men skam den som ger sig, idag satt den så äntligen där i toppen av en stor gran då jag kom ut vid middagstid och under några timmars tid kunde jag iaktta denna sjungande individ i en miljö som känns just mycket berguv till karaktären. Väldigt kul och en sann njutning! Några bilder blev det förstås också (som synes) innan solen sjunkit bakom träden även om dagens skörd kanske inte kvalar in bland de bästa man har tagit.

Ytterligare en bild, som mer får ses som en dokumentationsbild, hittar ni här eller genom att gå till Uggleåret 2015 under Projekt i menyn.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln