Vårbesök hos pärlugglan

Pärlugglan kollar läget utanför sitt bohål. Ett besök vid tallen invid lägdan har blivit något av en tradition när våren närmar sig och igår gjorde jag slag i saken och trotsade lera och slask på vägarna för att se om någon var hemma även i år. Och visst var det så! Så nu är det bara att önska dom lycka till och hoppas på en lyckad häckning! Som traditionen bjuder så knäppte jag nån bild också innan jag vände tillbaks, tyvärr hade jag mixtrat lite med inställningarna tidigare vilket jag inte upptäckte förrän i efterhand, men men. Passade också på att kolla runt femton tallar till men där var det var tomt. Kanske för tidigt ännu, kanske blir det inget i dessa i år. Ytterligare en bild från dagens besök hittar ni här eller genom att gå till Uggleåret 2015 under Projekt i menyn.
 
Pärlugglan är en liten favorit och samtidigt en uggla som gäckar mig lite. Nattaktiv som den är så är det ju inte helt enkelt att få till bilder på den utanför bohålet. Men jag ser det som ett litet projekt, gott så.

Gjorde också en snabbvisit i Connys örngömsle under dagen, en bild därifrån kan du hitta på min facebooksida, här! Kanske kommer det upp någon här också.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln