Slagugglan tillbaks i stubben

Ibland passerar man ställen som av det ena eller andra skälet verkar intressanta och som man vill kolla upp närmare vid ett senare tillfälle. Har man inte GPS med sig så brukar jag fota av stället och det var precis vad jag gjorde när jag förra året hittade den knäckta aspen på hygget. Tyckte det såg bra ut som bo åt slag- eller lappuggla även om jag just då inte såg några tecken på liv. Stubben föll i glömska men lite senare under våren fick jag vetskap om att det trots allt faktiskt var en slagugglehäckning där redan då. Även i år hittar man slagugglan i stubben, en sann glädje att se då det inte längre vimlar av liknande naturliga boplatser i skogarna. Idag gjorde jag en snabbvisit vid stubben och som alltid känns det lite speciellt då man ser sånt här! En ynnest, för att citera en känd flugfiskare.

Samtidigt slogs jag av att jag nog skulle ta och granska bilden från förra våren lite närmare när jag kom hem. Sagt och gjort, den bilden hittar ni här (den nedre bilden) eller genom att gå till Uggleåret 2015 under Projekt i menyn. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln