Full fart i slagugglemarker

När det ihållande regnet äntligen lättade igår eftermiddag bestämde jag mig för en tur ut i ugglemarker. Under några timmar kunde jag sitta och se på slagugglefamiljens förehavanden, hanen som jagade framgångsrikt och kunde leverera fyra feta sorkar till sin familj och honan som låg i stubben med en eller flera ungar. Det är också intressant att ta del av ugglornas kommunikation, hanen med sitt dova hoande när en sork fångats och honan som svarar på sitt skällande sätt. När jag efter några timmar traskar efter grusvägen tillbaks mot bilen gör jag det med ett leende på läpparna och en skön känsla inombords, stunder som den här är ett rent previlegium att få uppleva! 

Ytterligare bilder hittar ni här eller genom att gå till Uggleåret 2015 under fliken Projekt i menyn. Och en film, bland annat på en sorkfrossande unge, hittar ni här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln