Slaguggla - modell mindre

Egentligen hade jag andra saker planerade för den här morgonen men då väckarklockan ringde kl.02:15 och vädret kändes lite ostabilt blev det ändrade planer. Tog en snabbvisit ut i slagugglemarker istället. Ett fint val skulle det visa sig, kanske inte vädermässigt men väl upplevelsemässigt. Lugnet var totalt, bara smattrande regn, lite fågelsång och ungarnas högljudda tiggande från stubben. Men plötsligt tiggdes det från annat håll också. Efter lite spanande kunde jag lokalisera den första i kullen som lämnat boet sittandes en bit ifrån mig. Knäppte några bilder och satt en stund i det ihållande regnet och tittade på ungens förehavanden innan jag drog mig tillbaks mot bilen igen. Hela tiden under överinseende av honan, som verkligen är en dam att ha respekt för i sådana här lägen.

Som sagt, vädret kanske inte tillät några vidare bilder den här morgonen men återigen bjöd naturen på en härlig upplevelse och för mig är det en minst lika stor del av fotandet som bilden i sig. Något att vara tacksam för!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln