Det rör sig i älgmarker också

Det har varit mycket ugglor en tid nu. Kul såklart, det är ju mina favioriter men i takt med vårens framsteg börjar det också att röra på sig i älgmarkerna. Än är det väl mest fjolingarna man stöter på men om inte allt för länge bör man kunna sikta lite nya kalvar också. Ännu har jag inte varit ute på någon riktad älgsväng i år men det närmar sig och inte minst ska det blir spännande att se om jag även i år kommer att få träffa kon med det skadade örat och förhoppningsvis med någon ny kalv i släptåg. Henne har jag träffat på under många år nu och hon känns igen på sitt ena öra som saknar en stor del. Oftast ses hon också på samma ställe så det verkar vara en stationär dam. Nu vet man ju aldrig om hon överlevt jakten men hon ser ut att ha varit med några år så förhoppningsvis har hon överlistat jägarna även den här gången.

Bilden är från en regnig natt för några dagar sedan, klockan har just passerat halv ett då vi stannar upp och betraktar varandra ett tag.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln