Hökuggla i solnedgången

Fram till nyår var hökugglorna rätt lätta att sikta ute i markerna. Sen var det som att något hände och efter det har jag bara sett någon enstaka individ. Men de två senaste veckorna så har jag kunnat se hökuggla igen på ett av dom ställen där de häckade förra året. Några ungar har jag inte hört tigga i år men jag har inte heller lagt något fokus på att kolla upp saken närmare. Hur som helst, kul att de är tillbaks! Hökugglan föredrar ju allt som oftast toppen på en torraka som spaningsplats vilket inte är bildmässigt optimalt
men den här bilden på ugglan i kvällens sista ljus blev rätt bra ändå. 

Ytterligare bilder hittar ni som vanligt här eller genom att gå till Uggleåret 2015 under fliken Projekt i menyn. Har också uppdaterat med lite pärlugglor på både bild och film, här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln