Ny morgon på orrmyren

I morse ytterligare en morgon i orrgömslet. Åter igen en kanonmorgon med perfekt ljus. Kallare idag, ner mot -10 grader, vilket skapade en fin frost ute på myren. Bra aktivitet på orrarna också och ett tag satt närmare 15 hönor nere på myren. Helt klart det största antal hönor jag sett nere samtidigt under de år jag fotat på den här spelplatsen. Kul, dock ingen parning ännu. Två bra dagar på orrspelet är nu över, med en utdelning över förväntan. Kanske var det också dom sista dagarna på orrspelet för i år. Nu är det bara till att ladda batterierna, tömma minneskorten och bege sig ut i tjäderskogen. Hoppas på lika god utdelning där även om den lynnigare tjädern kan vara knepig.

Bild från i morse, höna och tupp.
 

Orre (Lyrurus tetrix), Canon 7DmkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln