Tjäderspel med felplacering

Igår kväll var det så äntligen dags att omgruppera från orrspelet och installera sig i tjädergömslet för första gången i år. De yttre förutsättningarna var även den här kvällen goda men samtidigt är det mitt första försök på det här spelet som jag och Jimmy lyckades lokalisera för bara någon vecka sedan, så placeringen av gömslet blev något av en chansning och det var svårt att riktigt veta vad man hade att förvänta sig. En chansning som inte riktigt gick hem denna gång skulle det visa sig. Strax efter klockan tre i natt drog spelet igång med dunder och brak och relativt snabbt utkristalliserade det sig vem som var platstuppen på spelet och vilket som var hans område. Tyvärr satt jag så till att jag bara hade en minimal lucka med sly att fota genom men några bilder för dokumentationen blev det iallafall. Spelet pågick fram emot halv nio på morgonen och större delen av tiden hade den dominanta tuppen sällskap av minst fyra hönor, såg dock ingen parning. När spelet avslutats passade jag på att justera placeringen av mitt gömsle så nu ska det förhoppningsvis vara fri sikt om de uppehåller sig på samma ställe.

Tyvärr vräker snön ner nu och samtidigt vet man ju att tjädern kan vara lynnig med vädret men det lär visa sig imorgon hur det går. Förhoppningsvis blir det ett gäng bättre bilder då.

Tjäder (Tetrao urogallus), Canon 5DmkIII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 2x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln