Ute på jordugglespaning

Jordugglan brukar, tillsammans med hornugglan, vara en av de säkrare ugglorna att få syn på under tidiga morgonturer med kameran. Förra året blev dock ett riktigt bottenår där de lyste med sin frånvaro och jag vet inte heller om jag fick en enda bild faktiskt. Hittills i år har jag egentligen inte kollat upp jordugglans lokaler men i morse gjorde jag ett ryck och vilken morgon det blev! Efter några timmar kunde jag summera morgonen med ett stort antal både jord- och hornugglor som jagat över de öppna fälten. Blev också en hel del bilder, bland annat på reservatsvakten ovan. Kul att de är tillbaka i full styrka igen och nu hoppas jag att de hittar tillräckligt med föda och på några lyckade häckningar också. Som jag upplever det verkar det vara ett riktigt dåligt uggleår här uppe men jag kunde iallafall konstatera några lyckade jakter under morgonen. Nu är det bara att hoppas att hornugglorna också vill vara lika medgörliga någon morgon framöver.

Jorduggla (Asio flammeus), Canon 5DmkIII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln