Tornfalkshane på spaning

Jag gillar tornfalkar, tycker det är riktigt tjusiga fåglar. Men dom är inte, trots att dom finns i realativt stort antal, inte helt lätta att fota. Naturligtvis är det gömsle som gäller om man vill få till de riktigt bra bilderna men tiden har inte räckt till för något sådant projekt hittills iallafall. Och att få till en slumpbild, då man bara råkar vara på plats, låter sig inte heller göras speciellt ofta. Då du kommit inom fotohåll så är falken med största sannolikhet redan långt borta. Men i morse så hände det plötsligt då en tornfalkshane plötsligt ryttlade i stort sett rakt ovanför mig i regnet. Brände av en serie bilder och räknade med att han skulle flyga vidare men plötsligt dök han ner och satte sig på en stolpe i närheten istället. Blev en serie bilder på stolpen också varav en syns här. Kul tycker jag och nu funderar man ju lite över om denna individ alltid är så oskygg?


Tornfalk (Falco tinnunculus), Canon 5DmkIII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln