Naturfoto, det är upplevelserna det handlar om

Efter att ha fokuserat på jord- och hornuggla en tid så har jag jobbat lite med älg den senaste veckan. Jag har ett gäng platser som är mer eller mindre säkra när det gäller älg, en av dom är en liten äng. Där ser jag plötsligt ett älghuvud sticka upp ur gräset härom kvällen. Jag får en serie bilder på älgkon där hon ligger i lugn och ro, bara fåglarnas kvitter och någon myggas surr bryter tystanden, och känner mig nöjd med det. Men det blir bättre. När kon till sist sakta reser sig upp följs hon av en liten kalv på spretiga ben som legat intill henne osynlig i gräset. Den är inte stor och det kan inte ha varit länge sedan den föddes. Kalven är hungrig och börjar dia samtidigt som kon håller ett vakande öga på mig. När kalven är mätt lägger den sig ner igen och försvinner i gräset. Själv drar jag mig undan med ett välfyllt minneskort och ett leende på läpparna och lämnar den lilla älgfamiljen för sig själva igen. Under en halvtimmas tid kunde jag se och fota ko och kalv och det slår mig som så många gånger förr att just ko med kalv utstrålar ett lugn som andra älgar oftast inte har.

Visst vill man alltid ha några bilder på minneskortet då man varit ute men för mig är det här vad naturfoto handlar om i grunden, upplevelserna. Ibland blir det bilder, ibland inte, men det är stunder som den här som gör det värt alla tidiga morgnar, alla sena kvällar och nätter och alla bomturer. Det är upplevelser som den här som man lever länge på.
 

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln