Möten i älgmarker

Mer älg. Dom ljusa juninätterna har gått enligt samma rutiner mest varje morgon. Upp vid 01:30, kolla av jordugglemarkerna som tyvärr inte visat mycket tecken på liv den senaste en och en halv veckan efter några heta veckor, för att sedan röra mig mot älgland. Även där lägre aktivitet än brukligt de senaste åren men iallafall ett tiotal individer dagligen. Det innebär naturligtvis en hel del bilder och för mig ligger utmaningen i att hitta bilderna som inte är dom vanliga "älg står på hygge"-bilderna. Att hitta ett skeende eller ljuset. Från morgonen gillade jag bilden ovan på fjolingen som glatt hugger in på lite sly, tycker definitivt att den platsar bland bilderna jag söker. Annars går vi ju mot mörkare tider igen vilket jag hoppas ska innebära störe chanser till bra motljusbilder i soluppgången. 

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln