Rofyllt möte med älgkalv

Jag älskar att vara ute under de tidiga morgnarna. Då råder ett lugn och en tystnad man inte hittar under någon annan tid på dygnet, då är naturen som allra mest rofylld och storslagen. Även ljuset och dimman som ofta ligger över myrar och sjöar under julinätterna hjälper till att skapa en magisk stämning. 

Mitt i det totala lugnet betar en rödbrun älgkalv. Då och då stannar den till och vädrar lite för att sedan äta vidare. För varje vecka som går allt mer lik en vuxen älg i beteende och rörelsemönster. En bit bort ligger kon i grönskan och bara ett par öron som sticker upp avslöjar hennes närvaro under dom trettio minuter jag befinner mig hos älgfamiljen. Åter igen visar det sig hur det ligger ett speciellt lugn hos en ko med kalv som sällan ses hos andra älgar. 

Det är morgnar som den här som gör det värt att gå upp vid 02.00.

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 2x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln