En hornuggleunge i lövverket

En hornuggleunge sitter med kvällsolen i ryggen i det täta lövverket. Sommaren 2016 kommer ju knappast att gå till historien som den bästa sommaren för ugglorna i länet. Trots idogt spanande i både kända och okända marker har jag inte hittat en enda häckning oavsett art och bara sett någon enstaka uggla över huvud taget. Men, plötsligt för någon vecka sedan dök det upp ett läge på hornuggla! Ute på en fin liten ö har de valt att häcka och jag fick några dokumentationsbilder på föräldrarna och tre ungar i boet den kvällen (finns på Facebook) men framför allt blev det en fin naturupplevelse då det sent på kvällen drog igång med matning av ungarna. Flera snabba sorkleveranser i följd tydde också på att tillgången på gnagare verkade riktigt bra.  

Igår kväll blev det åter igen läge att komma sig ut till hornugglorna på ön och det ville man ju inte gå miste om. Trodde inte att jag skulle ha möjlighet till det igen då schemat i övrigt sett väldigt tight ut men det får väl räknas som en härlig bonus då! Det tog inte någon längre stund innan den första ungen lokaliserats och en stund senare även en andra. Helt klart lite skillnad i storlek sedan sist så mat ser det fortfarande ut att finnas! Trots att de fortfarande är relativt små visade de sig också vara förhållandevis goda flygare redan även om det ser ut att behövas lite svängrum än så länge. Blev en hel del fina bilder på ungarna och även någon skymt av föräldrarna innan det var dags att packa ihop grejerna igen. En kanonkväll och det är bara att tacka de som tackas bör för det!

Hornuggla (Asio otus), Canon 5DmkIII, Canon EF 300/2.8L IS.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln