Ett kärt återseende

Jag gillar att kunna  följa en och samma individ under längre perioder. Det är då man får chansen att verkligen studera beteenden och personligheter vilket definitivt adderar till upplevelsen. När det gäller älg så hade jag under flera år möjligheten att följa kon med det skadade örat och hennes kalvar. Hon kändes lätt igen på hennes vänstra öra som av någon anledning var skadat och år efter år kunde jag hitta henne på näst intill exakt samma ställe. De senaste två somrarna har jag dock inte sett till henne och antog att hon helt enkelt fallit offer för jakten eller möjligtvis ålder då det verkade vara en dam med rätt många år på nacken. Men döm av min förvåning, i morse stod hon plötsligt där igen, med sitt omisskännliga öra i profil! Fantastiskt roligt! Mager men till synes rätt välmående ändå. Inga kalvar den här gången men väl en mindre tjur i släptåg. En lång stund hade jag möjlighet att betrakta dom betandes på hygget och några bilder blev det också i motljuset.

För övrigt så kan man konstatera att tjurarnas horn verkligen börjar växa till sig nu. Fick lite dokumentationsbilder på några rejäla pjäser i morse också (en bild finns på Facebook, klicka här). Längtar verkligen till månadsskiftet september-oktober då man kan börja locka! Ytterligare en höjdpunkt på året.

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln