Duvhökens år

Duvhöken är en av de vackraste rovfåglarna jag vet, och samtidigt är det kanske också den art som gäckat mig mest av alla. Otaliga försök har resulterat i bomturer men 2017 verkar vara året då det vänder och det med råge. Ett av gömslena jag involverat mig i tillsammans med Jimmy har nämligen visat sig vara välbesökt av flera duvhökar. Samtidigt har örnarna sökt sig till det andra gömslet vilket skapat riktigt bra förutsättningar och det kraftiga snöfallet för nån vecka sedan satte verkligen fart på aktiviteten också. Först ut blev den adulta höken jag visade för nån vecka sedan, ses här, och de senaste dagarna har den här yngre höken varit synnerligen aktiv framför gömslet. Två dagar i streck har den suttit och ätit från morgon till kväll, till synes omättlig. Något jag aldrig varit med om tidigare.

Med andra ord har det också blivit en hel del bilder de sista dagarna och på startsidan hittar ni för övrigt ytterligare en bild från gårdagen. Finns också någon att beskåda på Facebook. Kul också att de nya sittpinnarna vi riggade nyligen, ses bland annat på den här bilden, fallit hökarna i smaken.

Nu siktar jag vidare på duvhök under vintern och våren med förhoppningar om mer lägen på adulta hökar som jag nog ändå tycker är snäppet tjusigare än de yngre.
 

Duvhök (Accipiter gentilis), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 2x III.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln