Örnbonanza

Efter några veckors semester på varmare breddgrader var det så åter dags att ta plats i gömslet igår igen. Den här gången valde jag skogsgömslet, även kallat örngömslet. Örn var också målet för dagen, inte minst den havsörn som från och till rör sig kring gömslet. Den här tiden på året innebär rejält långa dagar då ljuset kommer tidigt, så redan vid 03:20 var det uppstigning. Termometern visade på tjugofem minusgrader och himlen var stjärnklar då jag åkte ut. Redan vid tjugo i sex ropade de första korparna och jag kunde höra vingslagen av någon örn men inte förens efter lunch dök den första upp på åteln, en kungsörn. Och fler skulle det bli, snart dök ännu en individ upp och till sist hade jag fyra stycken på plats som bjöd på bra action under hela eftermiddagen. Noterade också att tre av dessa var omärkta, vilket ju alltid är trevligt då man fotograferar. Den fjärde däremot hade både ring och en sändare på ryggen.

Vid halv sex på kvällen låg lugnet åter och det var bara att vänta ut mörkrets inbrott innan det var dags för hemfärd igen. Det blir långa dagar som sagt men med sådan utdelning går tiden snabbt ändå. Havsörnen då? Nej, den behagade inte visa sig idag. Man kanske nästa gång?!

Några fler bilder från dagen finns på Facebook, klicka här.

Utställningen på Vildmarksmässan närmar sig också, besök gärna!

Kungsörn (Aquila chrysaetos), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln