Långa dagar

Gömslefotografering den här tiden på året innebär långa dagar. Och då menar jag långa dagar. Dagarna blir snabbt längre och den senaste veckan har jag fått se till att vara ute vid gömslet vid halv fem, fem-tiden för att sedan sitta nästan fram till 19. Dom här dagarna kan förstås vara extremt belönande om det vill sig väl samtidigt som det också kan vara den raka motsatsen under dagar med mindre aktivitet.
 
Om senaste sittningen i örngömslet hörde till dom riktigt bra dagarna så kvalar gårdagen in under den senare kategorin även om det fanns höjdpunkter också.  Jag valde att sitta i duvhöksgömslet igen, där jag inte suttit på några veckor, och redan på morgonen dök en hök upp (bilden). Det visade sig vara en individ jag inte sett tidigare såvitt jag kunde bedöma, kul! Den verkade lite smånervös av sig och trots att den fick tid på sig att börja äta så drog den iväg rätt snart igen. Fick iallafall någon bild i dokumentationssyfte men inte mycket mer än så.
 
Efter detta var det stiltje under resten av dagen. Det mest slående var vädret som bjöd på dom mest varierande inslag. Från att ha småregnat lite när jag körde ut med skotern på morgonen slog det om till helt stjärnklart på nolltid. Sedan dimma, klart och soligt igen, för att till sist avslutas med ett rejält snöfall igen som gav dryga decimetern framåt kvällen. Klassiskt aprilväder såhär i mars med andra ord.
 
Långa dagar ger förstås mycket tid att planera kommande projekt också. Våren är ju den tid som är allra mest intensiv och spännande och snart är det dags att börja ge sig ut på skogsfåglarnas spelplatser igen, bland annat. Och visst känns det som att gömslesäsongen börjar lida mot sitt slut men nån omgång till blir det nog hos kroknäbbarna innan dess!

Duvhök (Accipiter gentilis), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln