Tätt inpå skogsharen

Den senaste tiden har jag haft ynnesten att få en hel del nya bilder på skogshare, en art som annars inte är helt lätt att komma nära. På väg hemåt efter att ha fotat älg en tidig morgon tyckte jag mig se något i ögonvrån ute på en äng. Genom kikaren konstaterade jag att det var en hare som låg där och tryckte. Slängde iväg några bilder på alldeles för långt avstånd och tänkte att jag provar smyga mig närmare, sakta sakta. Hela tiden väntade jag på att den skulle sätta av över ängen.

Så blev inte fallet. Efter en stund satte den sig istället upp och började äta, inte nämnvärt brydd om min närvaro trots att kameran rasslade på. Fyrtio minuter och drygt tusen bilder senare skuttade den till sist iväg. 

Sedan dess har jag varit på ängen vid flera tillfällen, och med samma fascinerande resultat. Det är något alldeles speciellt då man kan komma så nära inpå utan att uppfattas som ett hot. Jag har medvetet valt att fokusera på väldigt nära porträtt, för vem vet när en sådan här chans kommer igen? 

Några fler bilder ligger på Facebook, bland annat en bild på hur den trycker i gräset. Klicka här för att komma till Facebook.

Kolla även in startsidan som uppdaterats med en ny bild.

Skogshare (Lepus timidus), Canon 1Dx mkII, Sigma 500/4 DG OS HSM, Sigma TC-1401.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Kattis » Ett nytt, spännande år!:  ”2017 var ett riktigt spännande år. Vi hade lodjursspår in på gården, såg 2 lodju..”

  • Laila Wiklund » Kalender 2018!:  ”Beställer 1 ex av din kalender. mvh Laila”

  • mikael roos » Kalender 2018!:  ”Hej Köper gärna kalendern så hör av dig då du jobbar i Vännäs så hämtar jag d..”

  • Veine Lindahl » kalender 2017:  ”Hej! Vilka härliga naturbilder, gillar skarpt både att fotografera själv och att..”

  • Samuel » Nytt år, ny hemsida, kyla och en strömstare:  ”Har saknat din sida men kul att du är tillbaka.”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln