Sommarens varmaste dagar spenderades till fjälls och inte heller där undkom man värmen. Om det var till glädje eller förtret för fjällräven förtäljer inte historien men den ser trots allt rätt till freds ut där den pustar ut i morgonsolen. 
 

Fjällräv (Vulpes lagopus), Canon 1Dx mkII, Sigma 500/4 DG OS HSM, Sigma TC-1401.

Läs hela inlägget »
Den senaste tiden har jag haft ynnesten att få en hel del nya bilder på skogshare, en art som annars inte är helt lätt att komma nära. På väg hemåt efter att ha fotat älg en tidig morgon tyckte jag mig se något i ögonvrån ute på en äng. Genom kikaren konstaterade jag att det var en hare som låg där och tryckte. Slängde iväg några bilder på alldeles för långt avstånd och tänkte att jag provar smyga mig närmare, sakta sakta. Hela tiden väntade jag på att den skulle sätta av över ängen.

Så blev inte fallet. Efter en stund satte den sig istället upp och började äta, inte nämnvärt brydd om min närvaro trots att kameran rasslade på. Fyrtio minuter och drygt tusen bilder senare skuttade den till sist iväg. 

Sedan dess har jag varit på ängen vid flera tillfällen, och med samma fascinerande resultat. Det är något alldeles speciellt då man kan komma så nära inpå utan att uppfattas som ett hot. Jag har medvetet valt att fokusera på väldigt nära porträtt, för vem vet när en sådan här chans kommer igen? 

Några fler bilder ligger på Facebook, bland annat en bild på hur den trycker i gräset. Klicka här för att komma till Facebook.

Kolla även in startsidan som uppdaterats med en ny bild.

Skogshare (Lepus timidus), Canon 1Dx mkII, Sigma 500/4 DG OS HSM, Sigma TC-1401.
Läs hela inlägget »
Snålt med uppdateringar för tillfället då jag jobbar på med ett nytt projekt som förhoppningsvis ska ge lite bilder framöver. Igår morse tog jag dock en tur ut i älgmarker igen som omväxling. Det blev som vanligt en hel del älg och framförallt två möten som kommer att minnas framöver. Ett av dem var den här ynglingen som mumsade gräs för glatta livet. Tänkte mig egentligen lite miljöbilder men det blev närmare än så som synes. 

Sugen på fler bilder? Följ mig på Facebook och Instagram!

Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Sigma 500/4 DG OS HSM, Sigma TC-1401.
Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter