Älg på vandring genom vinterlandskapet. En av många individer som rör sig i området nu och ett motiv som jag tycker gör sig ypperligt när naturen bäddats in i vitt. Just denna älg visade sig också vara av den nyfikna sorten och ville gärna kolla närmare på den klickande saken framför sig.

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Sigma 500/4 DG OS HSM.

Läs hela inlägget »

Den senaste veckan har jag spenderat vid frusna vatten. Kalla dagar men många härliga möten med bäver, mink och inte minst utter som var veckans huvudsakliga mål. Bilden visar ett möte sent på eftermiddagen, just innan solen packar ihop för dagen.

Utter (Lutra lutra), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x. 

Läs hela inlägget »

Sparvugglan blev alltså årets första art att fastna på minneskortet. Kul, även om ljus och väder inte visade sig från sin allra bästa sida, då det var ett tag sedan jag såg någon. Också skönt att komma igång igen, har samlat krafterna under vinterns mörkaste månader efter en intensiv vår, sommar och höst. Så nu är man redo för en minst lika intensiv period igen. 

I februari ställer jag ut bilder igen på Camera Naturas excellenta Naturfotodagen 2019 i Västerås tillsammans med Rolf Segerstedt. 16 februari är datumet att lägga på minnet. Alltid en trevlig tillställning! 

 Efter det deltar jag även i år med några bilder på Vildmarksmässan EXPLORE 2019, Stockholmsmässan (Älvsjö) den 22-24 mars 2019. Tillsammans med ett gäng briljanta fotografer, bl.a. Arne Berneklint och Stefan Oscarsson.

Utöver dessa siktar jag på någon utställning här hemma någonstans även om ingen lokal eller tidpunkt är satt. Får se vad som dyker upp och som känns lämpligt.

Fotomässigt har jag en del nya planer inför året, som jag hoppas kommer att falla väl ut. Mer om det framöver!

Förfrågningar och bokningar inför vårens tjäder- och orrspel, älg m.m. börjar också droppa in nu. Kan vara läge för den som är intresserad.

Sparvuggla (Glaucidium passerinum), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS.

Läs hela inlägget »

2019!
Oktober är här och det innebär att nästa års kalender är klar att beställas! Den här gången med årsfärska bilder av bl.a. utter, järv, björn och diverse ugglor.

Frågor och beställningar via order@danielnordgren.com, ett meddelande på Facebook eller via kontaktformuläret här på hemsidan.

Pris: 160:-/st. + eventuell frakt.

(Ha överseende med den trista mobilbilden)

Läs hela inlägget »
Planerade att börja årets älglock igår men så blev inte fallet. Istället blev det, som synes, något ännu bättre! En redig björn som villigt ställde upp på bild en längre stund. Ett fantastiskt möte någonstans i Västerbottens skogar!

På Facebook kan ni se fler bilder, klicka här!

Brunbjörn (Ursus arctos), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS.
Läs hela inlägget »

September, nu närmar sig tiden för att locka älg. En av årets höjdpunkter! Jag har platser kvar för den som är intresserad av att hänga på. Mer info finns under Turer & Guidning, Älgfoto eller Älgsafari. Funkar alltså både för den med eller utan kamera. Vi kör lock mellan den 26/9 t.o.m. 7/10, d.v.s. under uppehållet i jakten.

Jag har ett par nya bilder uppe i mitt Printler-galleri också, kolla gärna in genom att klicka här eller via länken under Övrigt i menyn.

Älg (Alces alces), Canon 5DmkIII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

... och så finns det ugglor! Arter som är något alldeles extra. Fjällugglan är onekligen en mystisk individ, och en drömart, som man inte kan ta för givet på något sätt. Styrd av tillgången på föda rör den sig över enorma ytor på norra halvklotet. Sommaren 2007, för elva år sedan med andra ord, hade jag ett snabbt och oväntat möte med en hona som plötsligt flög upp framför oss under fjällfisket. Ett minne som fortfarande dyker upp då och då. Sedan dess har jag inte sett till någon. Men plötsligt kom ett tips, och visst, där satt den! Otroligt vacker, ett storlaget möte!

Fjälluggla (Bubo scandiacus), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Dags att summera första halvan av 2018. Ett ypperligt år hittills med en hel del bilder att vara nöjd över. Lite oväntat fick däremot lappugglan stå tillbaks lite för andra projekt men något besök har det trots allt blivit och säkert hinns det med något mer. Tre ungar fanns i stubben och alla verkar leva och frodas. Kul att se!

Lappuggla (Strix nebulosa), Canon 1Dx mkII, Canon EF 70-200/2.8L IS II.

Läs hela inlägget »

Härliga tider! Hornugglans ungar växer så det knakar och sitter nu utspridda runt om i träden. De här två har ytterligare två välmående syskon i kullen.


Hornuggla (Asio otus), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Det var några år sedan det var riktigt bra med ugglor ur Asio-släktet, det vill säga jord- och hornugglor, här hemma men nu ser det ut att vara ett bra år igen. Kul! Har haft ypperliga fotolägen på båda arterna de senaste kvällarna och nätterna och även lokaliserat några häckningar. Så det ser ut att bli en fin tid framöver. Därtill någon lappuggla också att dokumentera... 

Jorduggla (Asio flammeus), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter