Nu är den klar, nästa års kalender! Intresserad av ett exemplar? Skicka ett mail till order@danielnordgren.com, ett meddelande på Facebook eller via kontaktformuläret här på hemsidan. Pris: 150kr inkl. frakt, storlek A4.

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Att locka älg tillhör ju höstens höjdpunkter och nu börjar det verkligen närma sig. Har blivit några svängar den senaste tiden även om det fortfarande känns lite för tidigt. Än så länge har det bara blivit kontakt med någon enstaka tjur men dom känns inte riktigt taggade ännu. Blir säkerligen bättre framöver. 

Bilden är från i morse, en hyffsat grann herre som inte lät sig fotas någon längre stund. Blev iallafall dokumenterad i regnet och rusket.


Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Fjällräven, ett av mina absoluta favoritdjur. Det är något speciellt varje gång man träffar på dom, inte minst med tanke på den tuffa tillvaro den för. Den gångna helgen var det åter dags för några dagar på fjället och förhoppningsvis några nya bilder och som synes gick det enligt plan. Dessa två soldyrkare bjöd på en hel del bilder. Dom flesta rapporter tyder också på ett riktigt bra år för fjällräven vad det verkar, iallafall sett till antalet kullar, trots att man inte ser mycket av varken lämmel eller sork. Kul att höra och respekt till alla som jobbar på med fjällrävens väl och ve!

Fjällräv (Vulpes lagopus), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

De senaste kvällarna har jag varit ute vid bäverån. Fokuserade en del på bävrarna i våras men nu var det ett bra tag sedan jag var dit. Framförallt gårdagen blev riktigt lyckad då några av dom yngre bävrarna var mycket aktiva. Lokaliserade också ett, vad det verkar som, favoritställe där dom var upp sju, åtta gånger under kvällen för att äta och putsa sig. Ser fram emot fler kvällar vid ån.

Bäver (Castor fiber), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Höstmörkret kommer snabbt krypande men fortfarande är nätterna till största delen ljusa i norr. En fantastisk tid i älgmarkerna med andra ord. På de större tjurarna börjar hornen se riktigt bra ut nu, som exempelvis denna gentleman.

Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Sommarmånaderna är väl inte den tid på året då man spenderar mest tid vid datorn men desto mer tid ute med kameran. Så vad har varit fokus sedan sist? Kan hända är en liten sommaruppdatering på sin plats? Framför allt har jag lagt tid på att försöka komma i mål med ett projekt jag haft sedan länge och nu börjar det faktiskt närma sig så smått. Framåt hösten hoppas jag att det är färdigt. Annars har dom sista veckorna har varit lugna men innan dess en intensiv tid med fokus på framför allt älg, dom få ugglor som faktiskt visar sig trots det svaga året och en del björnfotografering. Har fått ihop en hel del bilder som ser bra ut även om en större genomgång får vänta tills dagar med sämre väder. Lär bli en del av samma vara framöver också, det är en härlig tid att vara ute i nu, dom ljusa nätterna.

Björnbild från slutet av juni.

Brunbjörn (Ursus arctos), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter