Det var några år sedan det var riktigt bra med ugglor ur Asio-släktet, det vill säga jord- och hornugglor, här hemma men nu ser det ut att vara ett bra år igen. Kul! Har haft ypperliga fotolägen på båda arterna de senaste kvällarna och nätterna och även lokaliserat några häckningar. Så det ser ut att bli en fin tid framöver. Därtill någon lappuggla också att dokumentera... 

Jorduggla (Asio flammeus), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Naturen har fullkomligt exploderat i grönska. Uppskattat av såväl fotografer som fyrfota vänner.

Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Gav mig ut tidigt i morse för att reka lite i älgmarker inför årets fototurer och älgsafarin. Verkligen skönt att åter igen få känna det lugn som bara finns i skogarna under de ljusa nätterna. Och det såg riktigt bra ut med tanke på att det fortfarande är tidigt på säsongen så det bådar gott inför fortsättningen då det bara kommer att bli bättre och bättre vad det lider. Älgen på bilden var verkligen samarbetsvillig och poserade fint i nästan femton minuter.

Mer info om fototurer på älg finns här och info om älgsafari hittas här.

Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Spenderade delar av förra veckan med att fota järv. Och det blev ett efterlängtat möte till sist!

Järv (Gulo gulo), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.
Läs hela inlägget »

Ett säkert vårtecken, berguvens dova spel som ekar över landskapet. 

Lite nytt på hemsidan också, några gallerier är uppdaterade och nu finns lite info om årets guidningar/uthyrningar också. För er som är intresserade av tjäderspel är det helt klart läge att boka nu.

Berguv (Bubo bubo), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Den 10/2 är det dags för Naturfotodagen i Västerås igen. En trevlig tillställning, så jag ser fram emot årets dag. Lite extra roligt blir det då jag kommer att ställa ut några bilder i år också tillsammans med Tony Rundström och Agne Säterberg. Kolla gärna in det om du är på plats. Tar med ett gäng böcker också som jag kommer att sälja i Biofotos monter. Ses vi i Västerås?

De bilder jag ställer ut kommer naturligtvis att vara möjliga att köpa efter utställningen (även för er som inte är där). Kanske något att smycka väggarna i sommarstugan med? Mer info kommer.

Bilden då? En färsk bild på räven som stryker kring örngömslet tagen idag, 30/1. En räv med fin vinterdräkt i vinterlandskap är definitivt ett svårslaget favoritmotiv så det var kul att ha den där. 

Rödräv (Vulpes vulpes), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Det har varit riktigt fina vinterdagar nu på slutet som med god utdelning spenderats både i örngömslet och i älgmarker. Här en älg som tar en paus i det eviga pulsandet. Det känns som att det var länge sedan det var en såhär rejäl vinter senast.

Fler nya bilder finns på Facebook.

Älg (Alces alces), Canon 1Dx mkII, Canon EF 300/2.8L IS, Canon EX 2x III.

Läs hela inlägget »

2018, ett nytt år står för dörren. 2017 har varit givande på alla sätt med mycket tid ute i naturen, en hel del bilder och inte minst boken. Året avslutades också på absolut bästa sätt med ett nära möte med lodjur på juldagen, i vackert ljus och pudersnö. Tyvärr hade jag ingen kamera med och bilderna hade nog inte blivit så mycket att ha ändå men upplevelsen och minnet kommer att leva kvar länge. Det var rätt många år sedan jag såg lo senast.

Det kommande året då? Det känns som ett spännande sådant med mycket på gång. I februari, den 10/2 närmare bestämt, kommer jag att ställa ut ett gäng bilder på Naturfotodagen i Västerås tillsammans med Tony Rundström och Agne Säterberg. Sitter i detta nu och väljer bilder till det. Vi kommer att vara på plats, så varför inte titta förbi och kanske passa på att köpa en bok? Naturfotodagen är för övrigt en riktigt trevlig tillställning, ett besök rekommenderas!

Efter det står en utställning på Explore (f.d. Vildmarksmässan) i Stockholm på kö, den 9-11/3 är datumet. Mer info om det kommer senare. Kommer att försöka få till stånd nån egen utställning också under året, känns som att det var för länge sedan nu.

När det kommer till det viktigaste, fotograferingen, så hoppas jag på ett riktigt bra år. Har en del spännande grejer som jag hoppas kommer att gå i lås. Ett riktigt bra uggleår är mer än välkommet efter flera skrala men jag har också många andra spännande idéer att testa med andra arter i fokus. Fortsätt följa med här för att se hur det går. Och glöm inte att kolla in på Facebook och Instagram också som uppdateras med bilder och info allt som oftast.

Avslutar med ett stort tack till alla som följer med här, på Facebook och Instagram. Det uppskattas!

God fortsättning!
 

Lappuggla (Strix nebulosa), Canon 1Dx mkII, Canon EF 600/4L IS, Canon EX 1,4x III.

Läs hela inlägget »

Lappuggla på jakt. Utställningsbild i A2 (594x420mm) från Vårgårda 2017. Monterad på 5mm kapa. Pris: 750:- + ev. frakt. Kan hända en lämplig julklapp?

Läs hela inlägget »

Det har varit stiltje här på hemsidan ett tag nu. Orsak? En hel del fotograferande som vanligt men först och främst har jag jobbat på att färdigställa ett bokprojekt och nu är det äntligen klart! Titeln blev Upplevelsernas årstid och boken är en resa från kalla dagar i kungsörnens revir till ljusa nätter i lappugglans skogar. Med andra ord en färd genom våren, upplevelsernas årstid. Det är riktigt kul att sätta bilderna i det här sammanhanget och en riktigt skön känsla att äntligen få hålla den färdiga produkten i sin hand.

Förhoppningsvis kan det bli några bildvisningar och nån utställning på samma tema framöver också.

Mer info om boken, beställning m.m. hittas i menyn under Shop eller genom att klicka direkt här.

Gömslesäsongen har också dragit igång igen med gott resultat och i stort sett dagliga besök av både kungsörn, havsörn och duvhök. Riktigt kul! För den som är intresserad finns möjlighet att hyra in sig i gömslet.

Fortfarande finns ett fåtal kalendrar för 2018 kvar för beställning också.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Arkiv

Etiketter