// OM MIG

Mitt namn är alltså Daniel Nordgren och jag är en naturfotograf från Umeå.

I huvudsak fotograferar jag vilda djur och fåglar i sina naturliga miljöer och mina motiv hittar jag först och främst hemma i Västerbottens skogar. Tycker att det ger en ytterligare dimension till upplevelsen att jobba med den natur man har inpå knuten. Jag tilltalas av att kunna följa en art, enstaka individer eller naturområden under en längre tid och på så vis lära känna olika individers personligheter, beteenden och så vidare.

Även om själva bilden är slutresultatet så är resan fram till den färdiga bilden minst lika viktig för mig. Jag älskar timmarna ute i naturen och arbetet för att nå till den slutliga bilden. Att lära känna arten, jakten efter rätt miljöer, och inte minst alla timmar i väntan på att något ska ske. Men det är också då som man får uppleva den riktiga naturen. Allt det tillsammans utgör min bild och skapar en ytterligare värde för mig personligen!

Skriver också en del artiklar kopplat till naturfotograferingen och utkom 2017 med boken Upplevelsernas årstid. Att få berätta en historia till bilderna känns som en allt viktigare del i min verksamhet. Driver också Westerbotten Wildlife där jag hyr ut gömslen, guidar fotografer och andra naturintresserade m.m.

Håller gärna bildvisningar/föredrag. För mer info, använd gärna kontaktformuläret här på hemsidan.

Jag finns också på Facebook, Instagram (@westerbottenwildlife), YouTube och Printler, länkar finns i menyn under Övrigt.