// Tjäderspel


Att uppleva ett tjäderspel på nära håll är något av det mäktigaste man kan vara med om i den svenska naturen.

Vi möts upp under eftermiddagen och går igenom det praktiska inför vad som komma skall. Sedan tar vi oss ut till spelplatsen och installerar oss i våra gömslen i god tid innan tupparna börjar anlända till sina natträd i tallarna runt om på kvällen, allt för att inte störa. Nu är det tystnad och väntan som gäller. Kanske spelar någon uggla i närheten eller kanske passerar en älg utanför?

Sedan är det bara att invänta morgonen. Tupparna börjar spela i gryningen, en fascinerande uppvisning av dessa kraftfulla fåglar, och med lite tur ansluter även hönorna till spelet vilket tillför ytterligare en dimension.

Vi stannar kvar i gömslena tills dess att spelet avslutats och fåglarna lämnat platsen på förmiddagen innan vi vandrar tillbaks och summerar morgonen.

När: Slutet av april/början av maj.

Vad ingår? Genomgång inför, tältgömsle, liggunderlag, enklare matsäck samt transfer till och från gömslet vid behov.

Övrigt: Att ta sig ut till spelplatsen innebär en kortare promenad i relativt lättsam skogsterräng. Stövlar eller liknande krävs dock. Nätterna kan fortfarande bli kalla, varma kläder krävs. Boendemöjligheter finns i närheten för den som vill stanna flera nätter.

Pris: 1750:-/dygn.